Fiyat Etiketi Yönetmeliği Hk.

Ticaret Bakanlığından Birliğimize iletilen ekte kayıtlı yazıda, lokanta ve büfe zincirleri gibi işletmelerce,
geleneksel satış yöntemi olarak, ağırlığı ölçülerek satışa sunulması gereken dönerin, “Döner Sandviç, Ekmek Arası Döner, Dürüm Döner, Servis Döner vb” isimler altında farklı fiyatlarla, iskender ve hamburger
ürünlerinin ise farklı porsiyonlarda satışa sunulduğu ancak gramaj bilgisine yer verilmemesi nedeniyle fiyat
karşılaştırmasının yapılamadığı ve tüketicinin eksik bilgilendirildiği anlaşılmaktadır. Bu nedenle söz
konusu üç ürün özelinde tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi adına önlem alınması gereği hasıl olduğu ifade edilmektedir.

Fiyat Etiketi Yönetmeliği Hk.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*