Bilindiği üzere ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve ekşi hamur ekmeklerinin
tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, muhafazası, taşınması, pazarlanması ile ilgili kurallar ve bu ürünlerin özellikleri 01.04.2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği (Tebliğ No.2012/2) kapsamında belirlenmiştir.
Tebliğin 2 numaralı ekinin 10 uncu maddesindeki ” Bu Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda
eğitilmelerini sağlarlar. Bu Tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; ilgili meslek
federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapar.” hükmüne istinaden;
Bakanlığımız Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında daha önce yapılmış olan protokol, 20.06.2022
tarihinde yenilenmiş olup yenilenen protokol ektedir.
Bu kapsamda ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele
yönelik genel gıda hijyeni konularında eğitimlerin düzenlenmesi ve eğitim sonunda sınav yapılması
planlanmaktadır. Söz konusu eğitimin ilçemizde 10.10.2022 Pazartesi günü saat 14.00 de Soma Halk
Eğitim Merkezinin teras katında yapılması düşünülmektedir. Eğitime katılacak personelin TC kimlik
numaralarını gösterir kimlik fotokopileri ile birlikte İlçe Müdürlüğümüze dilekçe ile müracaat etmeleri
gerekmektedir.